Sannolikheter för skytteligavinnare i Premier League

By | 24 March, 2017

Vi har kommit en bit in på säsongen nu. Chelsea ser ut att ta hem det hela ganska enkelt. De har verkligen varit enastående sedan Antonio Conte tog över efter José Mourinhos misslyckande. Det som är mer osäkert och mer intressant att spela på enligt mig är skytteligavinnare.

Romelu Lukaku petade in fyra bollar i en match vilket återigen sköt honom till toppen av skytteligan. Lukaku är en sådan där spelare som ibland inte gör mål på länge. Men så helt plötsligt så blir han superhet i 90 minuter och skickar in tre eller fyra mål.

Om vi tar Zlatan Ibrahimovic så är han nog ett riktigt bra spel. Han gör mål i 80 % av alla matcher. Om Zlatan går in i en period där han kan göra ett eller två hat trick så kan han nog knipa skyttekungtiteln.

Diego Costa är lite som Zlatan i det avseendet att han alltid är en pålitlig målskytt. Han gör alltid mål känns det som.

Harry Kane är enligt mig det bästa spelet att spela på för slutgiltig vinnare av skytteligan. Kane var mycket skadad under höstsäsongen men har på något vänster ändå lyckats parkera sig i toppen bland alla skyttekungar. Kane spelar bra och det gör hela Tottenham också. Bli inte förvånad om det nu på mycket länge blir en engelsman som vinner skytteligan i Premier League.

Förhandsfavoriten att vinna skytteligan i Premier League 2016/17, Sergio Aguero, är inte längre favorit. Han har i vissa matcher blivit petad och om man inte är förstahandsval så blir det ju svårt att få in de där bollarna som gör att man kan knipa den åtråvärda titeln ”skyttekung”.

Det är dessa fem spelare som gör upp om att vinna skytteligan. Mitt bästa speltips är som sagt Harry Kane. Jag tror också Zlatan är ett bra spel. Därefter tror jag på Diego Costa. Sergio Aguero och Romelo Lukaku tror jag minst på i det här läget.