Spelbolag som sponsrar lag i Premier League

By | 6 June, 2017

De senaste tio åren så har det blivit ganska vanligt att spelbolag sponsrar lag i Premier League. Spelbolagen omsätter mycket pengar och kan avsätta stora summor till sponsring. Om du kollar på tröjorna så syns spelbolag tillsammans med flygbolag och andra riktigt stora bolag inom penningstarka marknader. Jag tänkte kolla närmare på några spelbolag som just nu sponsrar klubbar i Premier League.

Betway sponsrar West Ham United

En sak som är säker är att Betway är en riktig bjässe bland spelbolag. De sponsrar dock inte det största laget utan har valt ut West Ham. Jag tror att det är ett bra val. West Ham är ett lag från London och har en stor skara fans. Det gäller både inom landet och internationellt.

Bet 365 sponsrar Stoke City

Sett till omsättning så är Bet 365 världens största spelbolag. Det gör att man kanske undrar varför de inte sponsrar ett större lag än Stoke. Hur som helst är det Stoke som man har valt.

Dafabet sponsrar Sunderland

Sunderland sponsras av spelbolaget Dafabet. Jag har inget konto på Dafabet så jag kan inte uttala mig om de är bra eller dåliga. De har ganska stor närvaro i Asien. De utgår tydligen från Philippinerna. Att Sunderland som fotbollslag är under all dåliga är en annan femma. Men jag har sett en hel del av Sunderlands matcher och kan klart konstatera att Sunderland som fotbollslag är under all kritik.

TLCBEt sponsrar West Bromwich Albion

TLCBEt sponsrar West Bromwich Albion och det är ett spelbolag som jag inte heller har så bra koll på. Jag vet att de har ganska stor närvaro i Asien. De utgår tydligen från Philippinerna.

138 Bet sponsrar Watford City

Watford har spelat bra den senaste tiden och överraskat flera gånger. Det är nog 138 Bet glada över eftersom de sponsrar dem. Lite mer exponering än vad man betalt för är ju precis det alla sponsorer är ute efter, kan jag tänka mig.

Det finns fler lag i Premier League som har spelbolag som sponsorer. Det skulle inte förvåna mig om alla har det faktiskt. Vissa har dock mer sponsorpengar än andra. Om vi tar Manchester City så sponsrar ju Betsafe dem men de har ju också Emirates som en mycket större sponsor som gör att Betsafe hamnar lite i skymundan.